Vajas pirítós szezonális gyümölcsökkel

Összetevők:

  • 4 szelet fonott kalács
  • Dublin Dairy ír vaj
  • 1 pohár málna
  • 1 pohár szeder (vagy tetszés szerint más gyümölcs)
  • Édes tejszín a tálaláshoz
  • Porcukor (nem kötelező)

Elkészítés módja:

Melegítsen fel egy serpenyőt közepes lángon.

Kenje meg az Irish Dublin Dairy vajjal a kalácsszeletek mindkét oldalát.

Helyezze a kalácsszeleteket a felhevített serpenyőbe, és mindkét oldalukat süsse aranyszínűre és ropogósra.

Amikor a kalácsszeletek elkészültek, tegye őket egy tányérra.

A visszamaradt zsiradékba szórja be a málnát és a szedret (vagy más gyümölcsöt), és időnként megkeverve  süsse néhány percig, amíg a gyümölcsök megpuhulnak és levet eresztenek. A gyümölcsöt egyenletesen oszlassa el a kalácsszeleteken, és mindegyik pirítós tetejére tegyen egy kis édes krémet.

Tálalás előtt porcukorral is megszórhatja a pirítóst, hogy még édesebb legyen.

Tálalja azonnal, és élvezze a finom forró pirítóst a gyümölccsel és a tejszínnel!

Jó étvágyat!