Összetevők:
- 5-6 sárgarépa
- 1 evőkanál Dublin Dairy sózott ír vaj
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál gyömbér
- 1 teáskanál citromlé
- 1 teáskanál méz
- 1 cm-es darab gyömbér lereszelve vagy ½ teáskanál szárított gyömbér
- 2-3 levél apróra vágott menta és/vagy bazsalikom
Elkészítés módja:
Tisztítsa meg a sárgarépát, vágja fel hosszában, és tegye egy tűzálló tálba. Készítse el a pácot: Olvassza fel az Irish Dublin Dairy sózott vajat, adja hozzá a többi hozzávalót, és keverje össze. Öntse a sárgarépára, keverje össze. Tegye a 180 fokra előmelegített sütőbe, és süsse kb. 30-40 percig.
Hozzávalók a mártogatóshoz: A mártogatóshoz szükséges hozzávalók:
- 150 g feta (igazi, görög)
- 2 evőkanál görög joghurt
Elkészítés módja:
Tegye a fetát és a joghurtot egy turmixgépbe, és turmixolja simára és krémesre. Tegye át egy tányérra, rendezze el rajta a sárgarépát.
Kész az előétel!