Sült sárgarépa sós vajjal

Összetevők:

  • 5-6 sárgarépa
  • 1 evőkanál Dublin Dairy sózott ír vaj
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál gyömbér
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 teáskanál méz
  • 1 cm-es darab gyömbér lereszelve vagy ½ teáskanál szárított gyömbér
  • 2-3 levél apróra vágott menta és/vagy bazsalikom

Elkészítés módja:

Tisztítsa meg a sárgarépát, vágja fel hosszában, és tegye egy tűzálló tálba. Készítse el a pácot: Olvassza fel az Irish Dublin Dairy sózott vajat, adja hozzá a többi hozzávalót, és keverje össze. Öntse a sárgarépára, keverje össze. Tegye a 180 fokra előmelegített sütőbe, és süsse kb. 30-40 percig.

Hozzávalók a mártogatóshoz: A mártogatóshoz szükséges hozzávalók:

  • 150 g feta (igazi, görög)
  • 2 evőkanál görög joghurt

Elkészítés módja:

Tegye a fetát és a joghurtot egy turmixgépbe, és turmixolja simára és krémesre. Tegye át egy tányérra, rendezze el rajta a sárgarépát.

Kész az előétel!