Recept 24 szeletre
Hozzávalók az aljához:
- 200 g keksz
- 70 g Dublin Dairy ír vaj
Elkészítés módja:
Törje össze a kekszet (lehetőleg turmixgépben). Ezután adja hozzá az olvasztott Dublin Dairy ír vajat, és keverje jól össze. Olyan állagúnak kell lennie, mint amilyen a „nedves homok”.
Hozzávalók a krémsajtos masszához:
- 3 tojás
- 70 g finom cukor
- 400 g vaníliás, homogenizált sajt
- 300 g Philadelphia típusú szendvicssajt
- 1 vaníliapuding
Elkészítés módja:
Verje a tojásokat habosra és fehérre a cukorral. Ezután fokozatosan adja hozzá a sajtokat, végül a pudingot. Csak addig keverje, amíg a hozzávalók összeállnak.
Béleljen ki papírral néhány muffinformát béleljen, és mindegyikbe kanalazzon be egy evőkanál Dublin Dairy ír vajjal készült kekszes keveréket. A forma megtartásához nyomja le erősebben.
Ezután rétegezze a sajttorta-keveréket, körülbelül 1-2 evőkanálnyit, minden sajttortára.
Helyezze be a 160 fokra előmelegített sütőbe, és süsse körülbelül 35-40 percig. Hagyja kihűlni, majd tegye be a hűtőbe legalább 2-3 órára (lehetőleg egy éjszakára).
Hozzávalók a házi karamellhez:
- 100 g fehér cukor
- 1-2 evőkanál víz
- 20 g Dublin Dairy ír vaj
Elkészítés módja:
Alacsony hőfokon melegítse fel a cukrot egy serpenyőben vagy vastag aljú lábasban. Ne keverje meg. Amint a cukor elkezd karamellizálódni és enyhén barnulni, adjon hozzá egy evőkanál vizet, és óvatosan, körkörös mozdulatokkal mozgassa a serpenyőt. Ezután adja hozzá az Irish Dublin Dairy vajat és a tejszínt, majd óvatosan keverje össze. A cukor karamellává csomósodhat, de továbbra is türelmesen, alacsony hőfokon melegítse, és addig keverje, amíg fel nem oldódik. Egy sima mártás jön létre, amely kihűlés után besűrűsödik.
A kenje a karamellt a kihűlt sajttortákra, díszítse dióval vagy csokoládéval.
A maradék karamell a hűtőben, lezárt üvegben akár 2 hétig is eltartható.
Jó étvágyat!