Mini sajttorták karamellel és Dublin Dairy vajjal

Recept 24 szeletre

Hozzávalók az aljához:

  • 200 g keksz
  • 70 g Dublin Dairy ír vaj

Elkészítés módja:

Törje össze a kekszet (lehetőleg turmixgépben). Ezután adja hozzá az olvasztott Dublin Dairy ír vajat, és keverje jól össze. Olyan állagúnak kell lennie, mint amilyen a „nedves homok”.

Hozzávalók a krémsajtos masszához:

  • 3 tojás
  • 70 g finom cukor
  • 400 g vaníliás, homogenizált sajt
  • 300 g Philadelphia típusú szendvicssajt
  • 1 vaníliapuding

Elkészítés módja:

Verje a tojásokat habosra és fehérre a cukorral. Ezután fokozatosan adja hozzá a sajtokat, végül a pudingot. Csak addig keverje, amíg a hozzávalók összeállnak.

Béleljen ki papírral néhány muffinformát béleljen, és mindegyikbe kanalazzon be egy evőkanál Dublin Dairy ír vajjal készült kekszes keveréket. A forma megtartásához nyomja le erősebben.

Ezután rétegezze a sajttorta-keveréket, körülbelül 1-2 evőkanálnyit, minden sajttortára.

Helyezze be a 160 fokra előmelegített sütőbe, és süsse körülbelül 35-40 percig. Hagyja kihűlni, majd tegye be a hűtőbe legalább 2-3 órára (lehetőleg egy éjszakára).

Hozzávalók a házi karamellhez:

  • 100 g fehér cukor
  • 1-2 evőkanál víz
  • 20 g Dublin Dairy ír vaj

Elkészítés módja:

Alacsony hőfokon melegítse fel a cukrot egy serpenyőben vagy vastag aljú lábasban. Ne keverje meg. Amint a cukor elkezd karamellizálódni és enyhén barnulni, adjon hozzá egy evőkanál vizet, és óvatosan, körkörös mozdulatokkal mozgassa a serpenyőt. Ezután adja hozzá az Irish Dublin Dairy vajat és a tejszínt, majd óvatosan keverje össze. A cukor karamellává csomósodhat, de továbbra is türelmesen, alacsony hőfokon melegítse, és addig keverje, amíg fel nem oldódik. Egy sima mártás jön létre, amely kihűlés után besűrűsödik.

A kenje a karamellt a kihűlt sajttortákra, díszítse dióval vagy csokoládéval.

A maradék karamell a hűtőben, lezárt üvegben akár 2 hétig is eltartható.

Jó étvágyat!