Összetevők:
- 10-15 db garnélarák
- 50 g Dublin Dairy sózott ír vaj
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 narancs leve
- Reszelt narancshéj
- 1 evőkanál szójaszósz
- ½ teáskanál gyömbér
- Néhány friss mentalavél, thai bazsalikom, koriander
Elkészítés módja:
Egy mély serpenyőben olvassza meg az Irish Dublin Dairy vajat egy evőkanál olívaolajjal együtt. Adja hozzá a narancs levét és a lereszelt héját, a szójaszószt és a gyömbért, majd keverje össze. Párolja 3-4 percig, amíg a mártás kissé besűrűsödik. Ezután adja hozzá az apróra vágott fűszernövényeket, és keverje össze. Tegye rá a megtisztított garnélarákokat, süsse együtt 2-3 percig, majd fordítsa át a másik oldalukra és süsse további 2-3 percig. Akkor van készen, ha a rákoknak színe rózsaszínre vált.
Tálalható rizzsel vagy bagettel, friss fűszernövényekkel, szezámmaggal, chilipehellyel.
Jó étvágyat!