Garnélarák narancsvajban, gyógynövényekkel

Összetevők:

  • 10-15 db garnélarák
  • 50 g Dublin Dairy sózott ír vaj
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 narancs leve
  • Reszelt narancshéj
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • ½ teáskanál gyömbér
  • Néhány friss mentalavél, thai bazsalikom, koriander

Elkészítés módja:

Egy mély serpenyőben olvassza meg az Irish Dublin Dairy vajat egy evőkanál olívaolajjal együtt. Adja hozzá a narancs levét és a lereszelt héját, a szójaszószt és a gyömbért, majd keverje össze. Párolja 3-4 percig, amíg a mártás kissé besűrűsödik. Ezután adja hozzá az apróra vágott fűszernövényeket, és keverje össze. Tegye rá a megtisztított garnélarákokat, süsse együtt 2-3 percig, majd fordítsa át a másik oldalukra és süsse további 2-3 percig. Akkor van készen, ha a rákoknak színe rózsaszínre vált.

Tálalható rizzsel vagy bagettel, friss fűszernövényekkel, szezámmaggal, chilipehellyel.

Jó étvágyat!