
Recept 2 adagra
Összetevők:
- 300 g garnélarák
- 3 gerezd fokhagyma
- 100 g valódi ír Dublin Dairy vaj
- 3 evőkanál olívaolaj
- 150 ml száraz fehérbor (elhagyható)
- 2 evőkanál citromlé
- 1 kis chilipaprika
- egy marék petrezselyem
- só, bors
Elkészítés módja:
Mossa meg a garnélarákokat, és ha még nem lettek kibelezve és a páncéljuk eltávolítva – akkor távolítsa el ezeket.
Melegítse fel az olívaolajat és az Irish Dublin Dairy vajat egy serpenyőben. Ezután adja hozzá a vékony szeletekre vágott fokhagymát és a chilit. Pirítsa egy percig, amíg fokhagyma illatozni nem kezd, majd adja hozzá a garnélarákot. Süsse mindkét oldalukat rózsaszínűre, majd adja hozzá a bort és a citromlevet, és ízlés szerint sózza, borsozza. Növeljek a hőfokot, és párolja az egészet 1-2 percig, amíg a bor el nem párolog. Vegye le a tűzről, tegye át a tányérokba, és szórja meg petrezselyemmel. Tálalja pirítóssal vagy friss kenyérrel.
Jó étvágyat!
A recept szerzője @kulinarny.kadr