Garnélarák fokhagymás-vajas chiliszószban

Recept 2 adagra

Összetevők:

  • 300 g garnélarák
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 100 g valódi ír Dublin Dairy vaj
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 150 ml száraz fehérbor (elhagyható)
  • 2 evőkanál citromlé
  • 1 kis chilipaprika
  • egy marék petrezselyem
  • só, bors

 

Elkészítés módja:

Mossa meg a garnélarákokat, és ha még nem lettek kibelezve és a páncéljuk eltávolítva – akkor távolítsa el ezeket.

Melegítse fel az olívaolajat és az Irish Dublin Dairy vajat egy serpenyőben. Ezután adja hozzá a vékony szeletekre vágott fokhagymát és a chilit. Pirítsa egy percig, amíg fokhagyma illatozni nem kezd, majd adja hozzá a garnélarákot. Süsse mindkét oldalukat rózsaszínűre, majd adja hozzá a bort és a citromlevet, és ízlés szerint sózza, borsozza. Növeljek a hőfokot, és párolja az egészet 1-2 percig, amíg a bor el nem párolog. Vegye le a tűzről, tegye át a tányérokba, és szórja meg petrezselyemmel. Tálalja pirítóssal vagy friss kenyérrel.

Jó étvágyat!

A recept szerzője @kulinarny.kadr